Els infants de Sant Joan Despí veremen a les vinyes del parc de la Fontsanta

-
Imatge

Aquesta setmana, infants dels casals de Sant Joan Despí participen en la verema de les vinyes del parc de la Fontsanta. Uns matins molt profitosos. Els petits i petites han recollit el raïm, trepitjat, premsat i, fins i tot, envasat el most perquè es faci vinagre.Uns 125 infants de la ciutat i altres poblacions de l'Àrea Metropolitana participen en aquest projecte educatiu.

Infants dels casals de Sant Joan Despí tancaran aquesta setmana el cicle de cultiu de la vinya amb una verema al parc de la Fontsanta.L’any 2011 es va fer una plantació de 700 ceps per recuperar el passat agrícola de la ciutat en un espai de 1.600 metres quadrats. El lloc ha esdevingut un recurs pedagògic pel qual uns 700 nens i nenes d’escoles de Sant Joan Despí i d’altres poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han passat aquest curs per cuidar-lo i mantenir-lo participant en diferents tasques.

Ara toca recollir els fruits. Durant els matins de dilluns, dimarts i dijous han recollit el raïm, l'han premsat amb el mètode tradicional, trepitjant-lo, i després, amb una premsa manual, van acabar d’extreure el most que van envasar i se'l van portar a casa perquè es faci vinagre. En total, uns 125 infants hauran participat en aquesta verema tan especial a la que també han participat, en altres sessions, infants de Cornellà i Barcelona.

Als anys 60 el cultiu de raïm era un dels més estesos a Sant Joan Despí. Arran de la darrera ampliació del parc de la Fontsanta es va crear una zona de 700 ceps de les varietats de merlot (raïm negre) i macabeu (raïm blanc). En aquesta ocasió, els petits i petites han fet la recollida del raïm de la varietat de merlot, que és el que està més madur en aquests moments. Les vinyes del parc de la Fontsanta s’ha convertit en un excel·lent projecte pedagògic inclòs al programa Compartim un futur de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i al Pla d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Imatge
Imatge