Les entitats de la ciutat aporten les seves propostes per al Pla SJD pel clima

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí continua desenvolupant el procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica i aquesta setmana ha celebrat una sessió oberta a les entitats de la ciutat per recollir les seves aportacions per al Pla SJD pel clima.

La sessió participativa ha tingut lloc el dimarts 22 de setembre al Centre Cultural Mercè Rodoreda i hi han assistit representants de més d'una quarantena d'entitats. La presentació de la sessió va anar a càrrec de la coordinadora del Govern, Belén García.

A continuació, es va donar a conèixer a les entitats quins són els eixos del Pla SJD pel clima (transició energètica, mobilitat sostenible i qualitat de l'aire, economia circular i residus, verd i biodiversitat, cicle de l'aigua i educació ambiental). Les persones participants es van dividir en tres grups, que van definir les propostes que consideraven més prioritàries per a cada un dels eixos.  

El procés participatiu per a l'elaboració del Pla SJD pel clima segueix en marxa i fins al 31 d'octubre, es poden aportar propostes a través de la plataforma decidim-sjdespi.diba.cat/SJDXCLIMA. A més, el dijous 14 d'octubre tindrà lloc una sessió de participació ciutadana al Centre Cultural Mercè Rodoreda. Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia a decidim-sjdespi.diba.cat/sessiódeparticipació.

Mitigar els efectes del canvi climàtic

El Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Sant Joan Despí incorporarà accions concretes per tal de mitigar els efectes del canvi climàtic i el desenvolupament de les seves accions ha de permetre també a Sant Joan Despí assolir els compromisos del pacte verd europeu.

Així, entre altres fites, el Pla SJD pel clima vol augmentar la resiliència del municipi davant els efectes del canvi global, definir les línies estratègiques per a fomentar una transició ecològica i les actuacions per adaptar el municipi als efectes del canvi climàtic.

També treballarà per reduir com a mínim en un 55% les emissions de diòxid de carboni per habitant al municipi el 2030; assolir la neutralitat de carboni del municipi per l'any 2050; transitar cap a un model d'economia circular i de prevenció de residus, i assolir els objectius de recollida selectiva del 55% al 2025 i del 60% el 2030.

Imatge
Imatge
Imatge